Prva stran arrow Podpora arrow Plače arrow Ostala izplačila arrow Izplačilo regresa
Orbitala poslovna programska oprema | Friday, 03 May 2024
Menu
Prva stran
Predstavitev
Povpraševanje
Produkti
Podpora
 
 
 
Izplačilo regresa PDF Natisni E-pošta

 

Da pričnemo z izplačilom Regresa, moramo pritisniti F2 ali pa Izplačila/Novo.

Prikaže se nam okno Novo izplačilo. Pri Tip izplačila moramo izbrati Regres, pri Vrsto dohodka tudi izberemo Regres, prav tako pri Vrsti dohodka REK. Ko smo končali z vnosom pritisnemo V redu.

 Image

 

Po potrditvi na predhodnem oknu, se nam odpre novo okno Izredni prejemki – Regres.

 Image 

Polje Obdobje izplačila mora biti zmeraj izpolnjeno z datumom za tisti mesec, se pravi je enako kot Datum izplačila - primer: če je Datum izplačila 24.03.2010 mora biti polje Obdobje izplačila izpolnjeno za isti mesec in sicer 03.2010. Če pa se regres izplačuje po delih pa mora biti polje Obdobje izplačila vedno izpolnjeno tako da se mora nanašati na prvo izplačilo. Se pravi vsako naslednje izplačilo se mora nanašati na obdobje prvega izplačila. Če je npr: prvo izplačilo bilo 01.06.2010, drugo pa 01.07.2010, mora biti polje Obdobje izplačila izpolnjeno tako 06.2010 - mora se nanašati na prvo izplačilo regresa. Tudi če je tretje izplačilo 01.08.2010, mora polje Obdobja izplačila biti izpolnjeno s prvotnim obdobjem izplačila 06.2010.

Polje Odrejen znesek za obračun prispevkov, mora biti izpolnjeno, saj če je ta znesek večji kot odrejen znesek za to leto, se prispevki obračunajo.

Ko smo izpolnili potrebno pritisnemo V redu.


Odpre se nam okence Regres, kjer moramo izbrati zaposlenega in vpisati Bruto znesek. Ko smo vpisali vse potrebno pritisnemo Izračun in program nam sam izračuna vse potrebno. Izračun se vam izpiše na levi strani okenca. Če ste z vnosom končali pritisnete Zaključi – pozor, če pritisnete zaključi spreminjanje in kasnejši popravki niso več mogoči.

 Image

 

Ko oddajamo REK obrazec za regres, ki ni izplačan v enkratnem znesku, moramo v oknu Poročanje E-Davki, izpolniti pravilno zaporedno številko,  v polju Zap.Št.izplačila. Torej prvo izplačilo bo nosilo zaporedno št.1, drugo št.2 in tako naprej.

 Image

 

Izpis za regres se nahaja med Poročili - F4, Letni prejemki in 201 Plačilni list.

 Image

Oddajanje REK obrazcev preko sistema e-DAVKI

 

 
 
   
     

 
 
© 2024 Orbitala poslovna programska oprema