Prva stran arrow Podpora arrow Plače arrow Obračun plače arrow Obračun plače
Orbitala poslovna programska oprema | Friday, 03 May 2024
Menu
Prva stran
Predstavitev
Povpraševanje
Produkti
Podpora
 
 
 
Obračun plače PDF Natisni E-pošta

 

Nov obračun oz. plača se odpre s klikom na Izplačila (zgoraj levo)\Novo izplačilo oz. tipko F2.

Izplačilo\Odpri izplačilo ali F3 odpre plačo za popravke ali dokončanje vnosa, če se je obračun plače predhodno prekinil.

Image

 

Novo izplačilo - izpolnite oz. izberete podatke. Ob prvem izplačilu plače je potrebno za vsako vrsto izplačila določiti vrsto dohodka, ob naslednjih izplačilih si program vrsto dohodka zapomni. Gumb V redu potrdi kreiranje izplačila plače.

Image


Po potrditvi je potrebno najprej vpisati podatke potrebne za izplačilo plače. Paziti je potrebno, da se vpiše odrejen znesek za izplačilo Nadomestila za prehrano, kajti če je znesek 0 in če se izplača kot nadomestilo, program na to obračuna prispevke in dohodnino. Ko smo vse potrebno vpisali v šifrant pritisnemo V redu.

Image

 

Po potrditvi podatkov pri izplačilu Plače se odpre okno za obračun delovnih ur.

Image

Z gumbom Obračunaj vse lahko vsem zaposlenim obračunamo Redno delo za celotno obračunsko obdobje (mesec). Smiselno je da se vsem zaposlenim vnesejo vse urne postavke ki so različne kot Redno delo in nato dopolnijo z obračunom rednega dela preko omenjenega gumba Obračunaj vse. Ročni vnos obračunskih ur je omogočen preko gumbov Nova, Nova vklj., Spremeni in Briši. Gumb Nova vklj. omogoča posebni vnos obračunskih ur, kar pomeni, da če je gumb pritisnjen nad Rednim delom in če obračunamo npr. 16 ur dopusta, program zmanjša redno delo za 16 ur in obračuna 16 ur dopusta.

Image

 Image

 

Na sliki spodaj je primer obračunane plače. Pri obračunu plače je možen še vpogled in spreminjanje podatkov zaposlenega in podatkov o obračunu plače, z gumboma Zaposleni in Plača. Gumb materialni stroški omogoča obračun ostalih materialnih stroškov (dnevnice, ločeno življenje, itd.).

Image

Gumb Plačilni nalogi kreira plačilne naloge za celotno podjetje (Nakazila plače, stroškov, prispevkov, dohodnine, Davka na plače in morebitne odbitke). Gumb Položnice S.P. kreira plačilne naloge za nakazilo prispevkov za lastnika S.P. Gumb Briši obračun briše obračunano plačo za izbranega zaposlenega. Plačilna lista izpiše plačilno listo na ekran. Gumb Zaključi zapre obračun plače in omogoči plačo za avtomatsko knjiženje.

S pritiskom na gumb REK 1 vam program spremeni oz. pretvori podatke, da jih lahko vi posredujete davčni upravi www.edavki.durs.si. Tukaj so vsi podatki, koliko je podjetje izplačalo plač (bruto in neto) v določenem mestu in pa za vsakega posameznika bruto in pa neto plača.

 

Po končanem obračunu plače se v modulu Poročila, ki se lahko starta s tipko F4 ali menijem Izplačila/Poročila, izpišejo plačilne liste ter ostali obrazci in poročila potrebni pri oddaji plače.

Image

 

Oddajanje REK obrazcev preko sistema e-DAVKI

Plačilni promet

 

 
 
   
     

 
 
© 2024 Orbitala poslovna programska oprema