Prva stran arrow Podpora arrow Plače arrow Plače arrow Oddaja obrazca REK 1 ko so prispevki naknadno plačani
Orbitala poslovna programska oprema | Monday, 06 May 2024
Menu
Prva stran
Predstavitev
Povpraševanje
Produkti
Podpora
 
 
 
Oddaja obrazca REK 1 ko so prispevki naknadno plačani PDF Natisni E-pošta

Če prispevki niso plačani na isti dan kot izplačilo, ko oddajamo REK obrazec za plače, moramo polje Datum prispevki pustiti prazno. Ta možnost ne bo napolnila polj plačani prispevki v analitičnih podatkih zaposlenih na obrazcu Rek 1.

Image 

Odpre se vam okno za obračun plač, kjer pritisnete Rek 1 in nato shranite dokument na izbrano mesto v vašem računaln

(Oddajanje REK obrazca )

Image

Ko oddamo Rek obrazec se nam odpre okno v XML obliki. Ker nismo plačali prispevkov za ta mesec, se nam ne prenese datum v XML obliko (datum bi moral pisati v 12a vrstici, tako pa na spodnji sliki vidimo da ga ni)

Image

Tako tudi ne prikaže, da so prispevki plačani pri analitičnih podatkih posameznih zaposlenih v podjetju. To vidimo tako da kolone plačano ni.

Image

Ko  oddajamo popravek REK obrazca pa moramo, znova odpreti plače in izpolniti Datum prispevki in pritisniti gumb levo spodaj Osveži prispevke. Odpre se nam okno za obračun plače in oddamo obrazec po že znanem postopku.  V oknu Poročanje e-davki  moramo pri Vrsti dokumenta izbrati Delno plačilo(tukaj moramo biti zelo pazljivi, da ne oddamo originala) in polji Referenca na predhodni dokument in Referenca na predhodni dokument Analitika, morata biti izpolnjeni.

Image 

Na desni strani okna nam program ponudi oddajo plačanih prispevkov, ki so obračunani. V kolikor boste oddali obrazec delno plačilo le nekaterih prispevkov, z dvoklikom potrdite tiste, ki jih niste plačali, zraven teh se zapiše beseda NE. Vsi ostali se bodo zapisali v xml shemo kot plačani prispevki.

Image

Ko ste pritisnili Izvoz, shranite dokument na izbrano mesto v računalniku.

Sedaj vam v XML obliki, v območju 12a piše datum plačanih prispevkov.

Image 

Na tem mestu so zneskovno izpolnjeni podatki za plačane prispevke in davčni odtegljaj pri individualnih podatkih posameznega zaposlenegega.

Image 


 
 
   
     

 
 
© 2024 Orbitala poslovna programska oprema