Prva stran arrow Podpora arrow Fakturiranje arrow Izdajanje računov arrow Izdaja računa
Orbitala poslovna programska oprema | Thursday, 25 April 2024
Menu
Prva stran
Predstavitev
Povpraševanje
Produkti
Podpora
 
 
 
Izdaja računa PDF Natisni E-pošta

 

V osnovi si lahko v Možnostih nastavimo, da vam program ob zagonu Fakturiranja odpre Račune. To storimo tako da odpremo Možnosti, se postavimo na jeziček Ostalo in izberemo račune.

Image 

Če smo v programu nekje drugje, kot na računih, se lahko vrnemo tako da v programu Fakturiranje izberemo Fakturiranje, druga možnost pa je da pritisnemo okence levo zgoraj.

 Image

 

Odpre se nam okno Računi. Na tem mestu lahko pišete nove račune ali spreminjate že obstoječe. Da odprete nov račun pritisnete na Računi in Nov ali pa na ikono levo od zgoraj, ki predstavlja Nov račun.

 Image

 

Z pritiskom na gumb Nov se nam odpre novo okno, kjer moramo vpisati podatke, ki morajo biti na računu. Številke računa na tem mestu ne morete spreminjati, potrebno je vpisati datum, kupca in še vrsto ostalih podatkov.  Ko izpolnite vse potrebno pritisnete gumb Shrani.

Številčenje

 Image

V glavi in nogi računa, lahko sami dodajate besedilo in ga lahko tudi shranite. To storite tako, da napišete besedilo, na desni strani izberete zaporedno številko in pritisnete Shrani nogo/glavo. Če želite dodati še kakšno besedilo, ga napišete in spet shranite pod drugo zaporedno številko.

 Image

 

Naslednje okno, ki se vam odpre po potrditvi je Račun podrobno. Tukaj vpisujete artikle, njihovo ceno, vrednost z DDV in brez ter nekaj drugih. Ko ste izpolnili vse potrebno pritisnete gumb Shrani. Če pa želite dodajati še več artiklov pa pritisnete gumb Dodaj. S klikom na gumb Spremeni, spreminjate podatke artikla, gumb Briši - briše artikel, gumb Osn. podatki pa omogoča, da se lahko vrnete na prvotno okno in popravite, dodate podatke.

 Image

 

Če želite, da program avtomatsko kreira, po vsakem napisanem računu, izdajnico se postavite na Mk in izberete Možnosti. Odpre se vam okno z zavihki, kjer izberete zavihek Računi in odkljukate Avtomatsko kreiranje izdajnice. Tako vas bo program po vsakem napisanem računu vprašal ali želite kreirati izdajnico ali ne, če želite pritisnete Da.  Image

Na tem zavihku lahko tudi spremenite Privzeti rok plačila.

 Image


 
 
   
     

 
 
© 2024 Orbitala poslovna programska oprema