Prva stran arrow Podpora arrow Trgovinsko poslovanje arrow Trgopos arrow Izdajanje računov
Orbitala poslovna programska oprema | Monday, 29 April 2024
Menu
Prva stran
Predstavitev
Povpraševanje
Produkti
Podpora
 
 
 
Izdajanje računov PDF Natisni E-pošta

 

Ko odpremo program Trgopos se nam odprejo računi. Za nov račun  pritisnemo na desni strani gumb Nov.

  Image

 

Pri kreiranju novega računa se odpre okno Račun (na sliki spodaj). V tem oknu se vnašajo obračunani artikli in obračunane količine. Računom se lahko določi miza in morebiten znani kupec. Gumbi Nov, Spremeni, Briši omogočijo delo z obračunanimi artikli.

  Image

Račun se shrani z enim od gumbov Zaključi... vsak s svojim načinom zaključka.

Zaključi&Nov => shrani vnesen račun med neplačane in pusti odprto okno za vnos novega računa.

Zaključi račun => shrani račun in se vrne na okno neplačanih računov.

Zaključi&Plačila => shrani račun in ponudi okno za vnos blagajniških plačil računa – edino ko pritisnete ta gumb, bodo računi kot plačani računi, pri vsakem drugem zaključku so računi šteti za neplačane.

Program vam shrani neplačane račune v prvotno okno Računi-BLAGAJNA. Če želite izdati račun, pritisnete na desni strani Plačilo in Shrani. Neplačani računi so odebeljeni, ko pa so računi plačani pa več niso. Četudi tiskate račun in ga ne označite kot plačanega, se bo račun smatral kot neplačan.

Image

 

Po vnosu in zaključku oz. shranjevanju računa se v blagajni lahko z računom počnejo še funkcije, ki se nahajajo v plavajočem meniju, ki ga odpre desni miškin klik na tabeli.

Program omogoča spreminjanje neplačanih računov preko operacije Spremeni. Plačanim računom je preko te opcije omogočen le vpogled v artikle na računu. Za neplačane račune se vpiše plačilo računa s tipko Plačilo. Omogočeno je še pregled in tiskanje računa. Določi se lahko kupec na računu, stornira se lahko plačilo, omogočen je tudi storno računa. Dodana je še funkcija za obračun popusta na račun.

  Image

 

Če želite. Da program natisne račun ob vsakem zaključku, morate to nastaviti v programu. To storite v Možnostih, tako da pritisnete hitro tipko F12 ali pa se postavite na Dokumenti/Možnosti.  Kot slednje se morate postaviti na zavihek Računi. Na tem mestu morate potrditi polje Tiskanje računa ob zaključku. Ko to storite bo program ob vsakem zaključku tiskal račun. Četudi tiskate račun, pa ne pritisnete plačilo, se vam bo račun vseeno odebelil in se bo smatral kot neplačan.

 Image

 

Na blagajni lahko izberemo pogled računov. Lahko nam program pokaže samo neplačane račune ali pa račune vseh uporabnikov. Če želimo videti samo neplačane račune potrdimo Samo neplačani računi, če pa želimo videti vse račune pa potrdimo Računi vseh uporabnikov.

  Image

 

 

Če pa uporabljate čitalec barkod, pa morate v nastavitvah nastaviti, da namesto ročnega vnosa artikla, vnaša program artikel preko čitalca kod – preko barkode. To storite tako da v Možnostih pod zavihkom Splošne, odkljukate polje Uporaba barkode. Tako bo program vnašal artikle preko čitalca kod.

  Image

 

Sedaj vam namesto polja kjer je prej pisalo artikel, program uporablja barkodo. S čitalcem samo odčitate kodo artikla, program pa sam potrdi izbiro.

  Image

 

Če pa želite spremeniti količino artikla, ko odčitate barkodo morate pritisniti zvezdico na tipkovnici, vpisati želeno količino in Enter za potrditev. Tako storite pri vsakem artiklu, kateremu želite spremeniti količino.

  Image

 

 

 
 
   
     

 
 
© 2024 Orbitala poslovna programska oprema