Prva stran arrow Podpora arrow Trgovinsko poslovanje arrow Trgopos arrow Zaslon na dotik
Orbitala poslovna programska oprema | Monday, 29 April 2024
Menu
Prva stran
Predstavitev
Povpraševanje
Produkti
Podpora
 
 
 
Zaslon na dotik PDF Natisni E-pošta

 

Pred uporabo je potrebno urediti nekaj nastavitev v programu. Nastavitve opravimo tako, da gremo na Možnosti ali pa pritisnemo hitro tipko F12. Izbrati moramo zavihek Zaslon na dotik. Kot prvo, mora biti odkljukano polje Uporaba zaslona na dotik. Na tem mestu lahko nastavljate poljubno dolžino in višino ekranov, gumbov itd. Za več nastavitev moramo pritisniti gumb Nastavitve.

  Image

 

Odpre se vam okno kjer morate opraviti določene nastavitve. Na levi je polje z artikli, na sredini imamo polje Ekran (kjer dodajamo artikle, na katerem ekranu bodo kateri), na desnem polju pa imamo slike. 

Image

 

Za spremembo imena ekrana pritisnemo vprašaj, ki je na desni strani polja. Da spreminjamo nastavitve posameznega ekrana, z dvoklikom izberemo določen ekran in ga spreminjamo. Potrdimo spremenjeno z gumbom Shrani.

Image

 

Sami moramo izbrati artikle, ki jih želimo imeti na katerem ekranu. Npr.: kot kaže slika, smo izbrali, da ekran 1 prikaže določene artikle, ki smo jih mi poimenovali Topli napitki. Dodali smo tudi slike. Za vsak ekran dodajamo artikle tako da se postavimo nanj in pritisnemo puščico, ki kaže premik v desno. Odstranimo ga pa tako, da se postavimo nanj v polju ekran in pritisnemo puščico levo. Tako lahko storimo za vsak posamezen ekran, da imamo bolj pregledno okno, ko izdajamo račune. Ko smo končali pritisnemo V redu (v oknu spodaj).

  Image

Artikle/storitve si na ekran lahko dodajamo tudi neprosredno. Postavimo se na mesto kjer želimo dodat artikel in z desnim gumbom na miški izberemo Dodaj artikel.

Image 

Ekrane si lahko tudi poljubno obarvamo. Na desni klik miške pri nastavitvah artiklov ekrana se nam odpre padajoči meni za izbor barv ekrana, skupine artiklov in posameznega artikla.

 Image 

 

Ko smo nastavili določene nastavitve, ki so bile potrebne za nadaljnje delo, lahko pričnemo z izdajanjem računov. Gumbi, ki so nam na voljo so Nov, Spremeni, Tiskaj, itd. Torej za nov račun pritisnemo z dotikom na gumb Nov.

  Image

 

Odpre se nam okno, katero ima zgoraj navedene ekrane. Sredina polja pokaže vsebino ekrana. Polje od spodaj pa nam da možnosti Iskalno okno, Brisanje (briše izbran artikel), Račun, Preklic, okno kjer se nam pokaže znesek in izbran artikel, Zaključi račun in pa gumb Zaključi&Plačilo.

  Image

Če pritisnete na artikel z dotikom, se vam ta zapiše na račun in tako tudi vsak naslednji, ki ga pritisnete. Če ste prodali artikel za isti račun 2x pritisnete na artikel 2x in se vam količina spremeni na 2. Ko ste končali z vnosom in želite račun zaključiti pritisnete na tipko Zaključi&Plačilo, ter izberete v naslednjem oknu Shrani. Program pa vas bo povrnil nazaj na okno Račun.

  Image

 

Če ste izbrali artikel, ki ga niste želeli, pritisnete Račun in lahko na tem mestu brišete ali spreminjate vsebino računa. Lahko spremenite količino ali pa brišete artikel.

  Image

Pritisk na gumb Spremeni omogoči spremembo količine.

  Image

Da vas povrne program v prvotno okno pritisnete spet Račun.

Če pritisnete gumb Iskalno okno, se vam odpre okno z  tipkovnico, kjer lahko poiščete  določene artikle, z vpisom v polje.

  Image

 

Če pritisnete gumb Preklic, vas program premesti v okno nov račun. Na tem mestu tudi lahko vnašate artikle in popravljate račun. Gumbi so podobni kot na predhodnem oknu, na tem mestu je dodan še gumb Zaključi, kateri pa vam račun ne označi za plačanega – torej označi vam ga kot neplačanega. Zato morate v oknu blagajna ponovno odpreti račun in ga Zaključiti kot plačanega.

  Image

 

Če na Blagajni pritisnemo gumb Funkcije se nam odpre plavajoči meni, s funkcijami ki jih lahko opravljamo.

  Image

 

Če želimo dodeliti kupca na račun, moramo pritisniti Račun, nato pa Dodeli kupca.

  Image

 

Odpre se nam tipkovnica in polje kjer lahko vpišemo želenega kupca.

  Image

 

Lahko pa tudi uvozimo kupca iz registra davčnih zavezancev, to pa storimo tako da na desni strani pritisnemo Register dav. Zavezancev. Če pa želimo kupca odstraniti pa moramo pritisniti gumb Odstrani kupca, kateri se nahaja zgoraj desno.

  Image

 Uvoz davčnih zavezancev

 

 
 
   
     

 
 
© 2024 Orbitala poslovna programska oprema