Prva stran arrow Podpora arrow Trgovinsko poslovanje arrow Trgopos arrow Knjiga TDR
Orbitala poslovna programska oprema | Monday, 29 April 2024
Menu
Prva stran
Predstavitev
Povpraševanje
Produkti
Podpora
 
 
 
Knjiga TDR PDF Natisni E-pošta

 

Za vodenje knjige TDR moramo najprej vključiti to funkcijo v možnostih. Pritisnemo F12 ali pa izberemo Datoteka/Možnosti. V zavihku Splošne moramo potrditi okence Knjiga TDR. Nato je treba program zapreti in ga ponovno odpreti, da se funkcija vklopi.

  Image

 

Knjiga TDR se nato nahaja v meniju Skladišče/Knjiga TDR.

  Image

 

Če odpremo Knjigo TDR, se nam pojavi okno, kjer so zabeleženi prejemi in so uvoženi iz Skladišča – Prejemi. Na tem mestu lahko ročno vnašamo podatke v knjigo TDR.

  Image

Torej, če pritisnemo gumb Nov, se nam pojavi okno, kjer ročno vnašamo podatke v knjigo TDR. Če beležimo Prejeme in prodajamo preko Trgoposa, potem ne rabimo ročno vnašati podatkov, saj ko opravimo zaključek dneva, se vse avtomatsko prenese v Knjigo TDR.

  Image

 

V prejemih lahko vidimo, kateri so zabeleženi v knjigi TDR in sicer, kolona A predstavlja da je Knjiga TDR aktivna. Če je prejem zabeležen v Knjigi TDR potem ima v tej koloni označeno #.

  Image

 

Če želimo takoj prenesti določen prejem, lahko pritisnemo na prejem z desnim klikom in izberemo Prenos v Knjigo TDR.

  Image

 

V kolikor so se opravile kakšne spremembe na zaključen dan osvežu7jemo zaključke. To storimo tako da kliknemo na Datoteka/Osveževanje zaključkov. Odpre se nam okno, kjer osvežujemo zaključke in moramo pritisniti gumb Knjiga TDR.

  Image

  Image

 

Na tem mestu imamo tudi Zapisnike, kjer vnašamo spremembe cen – popuste, podražitve. Seveda to zmanjšuje ali veča zaloge v knjigi TDR – Skladišče/Zapisniki.

  Image

Če pritisnemo Nov se nam pojavi okno, kjer vnesemo artikel, kateremu želimo spremeniti ceno in ostale potrebne podatke.

  Image

 

Kot vemo moramo vsak dan, ob zaključku dneva, zaključiti dan v skladišču in tako se tudi vsi prejemi zabeležijo v knjigi TDR.

 
 
   
     

 
 
© 2024 Orbitala poslovna programska oprema