Prva stran arrow Podpora arrow Osnovna sredstva arrow Osnovna sredstva arrow Nadgradnja OS
Orbitala poslovna programska oprema | Tuesday, 07 May 2024
Menu
Prva stran
Predstavitev
Povpraševanje
Produkti
Podpora
 
 
 
Nadgradnja OS PDF Natisni E-pošta

 

Da nadgradimo osnovno sredstvo, moramo najprej vsa osnovna sredstva vpisati v register osnovnih sredstev. To storimo tako kot kaže spodnja slika.

  Image

Ko se nam odpre naslednje okno moramo pritisniti Nov in vpisati osnovno sredstvo. Primer za nadgradnjo osnovnega sredstva bomo podali disk računalnika. Kot prvo moramo vpisati torej računalnik, kot osnovno sredstvo.

  Image

Po izpolnitvi osnovnega sredstva moramo izpolniti sredstvo, ki ga želimo nadgraditi. Vpišemo sredstvo in kar je pomembno, moramo odkljukati polje Nadgradnja osnov. sredstva in klikniti na zavihek Nadgradnja, ki se nahaja na spodnjem delu okna. Ko se nam odpre okno za nadgradnjo moramo v spodnjem delu, kjer imamo polje Nadgradi osnovno sredstvo poiskati (v našem primeru računalnik) osnovno sredstvo, ki ga nadgrajujemo.

  Image

 

Ko smo nadgradili osnovno sredstvo se nam ta zapiše na osnovno sredstvo, ki se je nadgradilo, torej v našem primeru na osnovno sredstvo računalnik. To lahko vidimo na zavihku Nadgradnja.

  Image

 

Osnovno sredstvo, ki smo ga vpisali kot nadgradnjo nekega drugega osnovnega sredstva (disk), se sprva amortizira samostojno,v primeru če čas nabave ni enak času nabave osnovnega sredstva, ki je bil nadgrajen (računalnik). Amortizirata se skupaj po prvem obračunu.

 
 
   
     

 
 
© 2024 Orbitala poslovna programska oprema