Prva stran arrow Podpora arrow Knjiga arrow Bančni izpiski arrow Bančni izpiski
Orbitala poslovna programska oprema | Tuesday, 07 May 2024
Menu
Prva stran
Predstavitev
Povpraševanje
Produkti
Podpora
 
 
 
Bančni izpiski PDF Natisni E-pošta

 

Za delo z bančnimi izpiski moramo na meni Glavna knjiga/Bančni izpiski, ali z kombinacijo tipk Ctrl+B.

  Image

 

Da uvozimo bančne izpiske moramo iz internetne banke izvoziti bančne izpiske in jih shraniti nekje v našem računalniku. Nato v programu glavne knjige, kjer imamo odprto okno Bančni izpiski pritisnemo na gumb Uvoz, kjer uvozimo bančne izpiske v program.

  Image

Odpre se nam okno, kjer moramo izbrati bančne izpiske, na mestu kjer smo jih predhodno shranili.

  Image

Nato se vam uvozijo bančni izpiski in so prikazani tako kot kaže spodnja slika.

  Image

 

Na tem mestu lahko tudi vnašate dogodke, za lažje delo v nadaljevanju. Pritisniti morate na gumb desno spodaj Vnos dogodkov. Odpre se vam okno kjer vnašate dogodke ali spreminjate obstoječe.

  Image

Ko pritisnete na Nov, za dodajanje dogodkov, vpišete dogodek in pa konto. Vnos dogodkov je dodan v ta namen, da pri uvozu izpiskov izberete za posamezni izpisek določen dogodek.

  Image

 

Nato se postavite na določen izpisek in pritisnete desni gumb na miški ter pritisnete Najdi shemo za vse, da bo program prepoznal vrsto transakcije in jo bo v nadaljnje avtomatsko sam poknjižil. Če prvič uvažate izpiske morate to storiti za vsak izpisek, kasneje pa za vsako novo transakcijo katere program ne prepozna.

  Image

Ko pritisnete na ta gumb se vam odpre okno, kjer vpišete Kupca/Dobavitelja in pa konto za razpoznavo naslednjih transakcij. Tukaj nam prav pridejo dogodki, ki jih imamo na desni strani tega okna. Če z dvoklikom pritisnemo na določen dogodek, program sam izbere konto, ki je bil vpisan predhodno v dogodkih.

  Image

 

Z desnim klikom na določen izpisek se odpre padajoči meni, kjer lahko spreminjate oz. popravljate shemo, spreminjate datum, itd.

 

  Image

 

 
 
   
     

 
 
© 2024 Orbitala poslovna programska oprema