Prva stran arrow Podpora arrow Knjiga arrow Saldakonti arrow Delo v saldakontih
Orbitala poslovna programska oprema | Wednesday, 24 April 2024
Menu
Prva stran
Predstavitev
Povpraševanje
Produkti
Podpora
 
 
 
Delo v saldakontih PDF Natisni E-pošta

 

V modulu saldakonti se lahko brska po saldakontnih karticah Kupcev in Dobaviteljev oz. katerihkoli drugih Saldakontnih evidencah.

Za dostop do saldakontov lahko kliknemo na gumb Saldakonti – kot kaže slika, dostopamo lahko tudi preko menija Saldakonti/Odpri saldakonte ali pa s hitro tipko F9.

  Image

 V Knjigi prih-odh pa dostopamo tako (glej sliko):

 Image

 

V oknu, ki se odpre, lahko iščemo zaprte in odprte postavke ali pa zapiramo odprte račune, in sicer vpišemo šifro kupca ali dobavitelja, da poiščemo določen račun, ter pritisnemo Izberi.

  Image

 

Postavke lahko tudi iščemo v določenem obdobju in sicer vpišemo datum v polje kot je prikazano na sliki. Pod datumom imamo možnost iskanja odprtih ali pa zaprtih postavk - odvisno od iskanja, odkljukati moramo želeno postavko. Desno od vpisanega datuma pa imamo Saldo kateri vam kaže stanje od in do določenega datuma. Prva kolona nam kaže saldo, druga izdane račune, tretja pa plačane račune; če zneski v zgornji vrstici in zneski v spodnji vrstici niso isti, potem je prišlo do nepravilnosti, ki jih je treba odpraviti.

  Image

Z tipko F5 ali preko menija Orodja/Iskanje postavk za zapiranje pa iščemo vse postavke, ki se lahko zaprejo.

 

Napačno zaprte knjižbe se lahko poljubno odpirajo in ponovno ročno zapirajo. Da zaprete odprte račune morate storiti slednje: postaviti se morate na knjižbo, jo z dvoklikom označite, tako da pod kolono Označen piše DA, in enako ponovite z drugo knjižbo. Nato pritisnete gumb Zapri, kot kaže na sliki.

  Image

Ko ste zaprli račune, se vam knjižbe obarvajo in se vodijo kot zaprte postavke.

  Image

 

Če so kateri računi nepravilno zaprti oz. jih želimo odpreti, se moramo postaviti spodaj desno na okno Zapiranje postavke, kjer imamo zaprto knjižbo. Nato pritisnemo desni gumb na miški in pritisnemo Preklic zapiranja, za tem moramo izbiro še potrditi.

 Image

 Image

 
 
   
     

 
 
© 2024 Orbitala poslovna programska oprema