Prva stran arrow Podpora arrow Trgovinsko poslovanje arrow Blagajna arrow Podpora vodenja študentske prehrane
Orbitala poslovna programska oprema | Thursday, 02 May 2024
Menu
Prva stran
Predstavitev
Povpraševanje
Produkti
Podpora
 
 
 
Podpora vodenja študentske prehrane PDF Natisni E-pošta

 

Program Trgopos omogoča aplikacijo, kjer se lahko določeni artikli (študentsko kosilo) plačajo s študentskim bonom. Preden se aplikacija začne uporabljati, je potrebno opraviti nekaj nastavitev.

Kot prvo je treba vpisati način plačila in sicer preko menija Podatki/Načini plačila. Potrebno je kreirati nov način plačila in sicer s pritiskom na gumb Nov. Odpre se okno za vpisovanje podatkov. V polju Opis se napiše Študentski bon, in kar je nujno potrebno, v polju Vrsta se mora izbrati Vrednostni bon. Na tem mestu je potrebno vpisati tudi Vrednost bona – vrednost, ki se vpiše mora biti subvencionirana vrednost bona.

  Image

 

Kot drugo je potrebno vnesti Nov artikel oziroma storitev, Podatki/Artikli in storitve. Vpisati je potrebno naziv artikla (Študentski bon, Študentsko kosilo,… po želji) in kar je tukaj najbolj pomembno je to, da se v polju Cena vpiše celotna vrednost bona.

  Image

 

Po opravljenih nastavitvah, je program pripravljen na uporabo aplikacije.

Kot primer bomo prikazali kako aplikacija deluje; za artikel izberemo Študentski bon in pa neko pijačo - čaj.

  Image

Nato pritisnemo Zaključi&Plačilo. Program sam sknjiži subvencionirano vrednost študentskega bona (na sliki levo spodaj) - torej ta vrednost je plačana; ostane še samo preostala vrednost bona, katerega plača študent - to je 1 EUR in pa čaj, ki ga je naročil študent za katerega mora odšteti tudi 1 EUR. Torej vrednost 2 EUR (preostali znesek bona + čaj) plača študent z gotovino.

  Image

 

 
 
   
     

 
 
© 2024 Orbitala poslovna programska oprema