Prva stran arrow Podpora arrow Plače arrow Obračun plače arrow Direktne odobritve
Orbitala poslovna programska oprema | Friday, 03 May 2024
Menu
Prva stran
Predstavitev
Povpraševanje
Produkti
Podpora
 
 
 
Direktne odobritve PDF Natisni E-pošta

 

Preden začnemo uporabljati metodo Direktnih odobritev, moramo opraviti nekaj osnovnih nastavitev v programu.

Torej, postaviti se moramo na meni Izplačila/Možnosti ali pa preko hitre tipke F12. Ko se nam odpre okno, se moramo postaviti na zavihek Nakazila in odkljukati polje Generiraj nakazila bankam za Direktne odobritve.

  Image


Kot naslednje je potrebno nastaviti transakcijske račune. Potrebno je vnesti v šifrant računov Transakcijske račune za banke kamor se bodo pošiljala ta nakazila zbirov nalogov od plač. Dostop do nastavitev računov: Podatki/Podatki za obračun/Računi ali pa preko hitre tipke F7. Ko vpisujemo podatke o računu, je izredno pomemben Opis računa – torej njegov namen.

  Image

 

Potrebna je tudi nastavitev ustreznih bank: Podatki/Podatki za obračun/Banke Kreditodajalci. V šifrantu bank, za vsako banko izberemo račun kamor se nakaže zbirno nakazilo za direktne odobritve. Zadnje polje v oknu se imenuje Račun dir. Odobr kjer je potrebno izbrati račun za direktne odobritve.

  Image

 

Če so te tri stvari opravljene, potem je program pripravljen na uporabo funkcije Direktne odobritve.

 

Ko so plačilni nalogi kreirani, se preko gumba izvedi posredujejo naprej nalogi, ki so predvideni za oddajo preko Direktnih odobritev, ostali pa preko plačilnega sistema.

Ko so plačilni nalogi v zavihku Izvajanje plačil, pritisnemo gumb Izvoz Dir.odobr.

  Image

V datoteko Direktnih odobritev izvozimo plačilne naloge iz naslova plačila plače in  materialnih stroškov, ostali plačilni nalogi (prispevki, davki, odtegljaji in zbirni nalogi za nakazilo bankam) se izvedejo preko plačilnega prometa (glej povezavo) .

Primer:

1. Prikaz plačilnih nalogov ki gredo v datoteko Dir. odobritve

  Image

2. Prikaz plačilnih nalogov ki se izvozijo v plačilni promet

  Image

 

 
 
   
     

 
 
© 2024 Orbitala poslovna programska oprema