Prva stran arrow Podpora arrow Recepcija arrow Rezervacije arrow Ponudba
Orbitala poslovna programska oprema | Wednesday, 01 May 2024
Menu
Prva stran
Predstavitev
Povpraševanje
Produkti
Podpora
 
 
 
Ponudba PDF Natisni E-pošta

 

Dostop do ponudb je preko padajočega menija Prikaz/Prikaži ponudbe ali z hitro tipko F9, tipka F5 pa omogoča takojšnjo vrnitev na Recepcijo.

  Image

Program odpre okno, kjer so zbrane vse ponudbe.

 

Za kreiranje nove ponudbe ali spreminjanje obstoječe, pritisnemo v oknu Ponudbe, desni gumb na miški, odpre se nam padajoči meni Nova ponudba, Spremeni ponudbo, Spremeni rezervacijo.

  Image

 

S pritiskom na gumb Nova ponudba, se odpre okno za kreiranje nove ponudbe. Vpišejo se podatki, gost ni nujno da je zabeležen v sistemu oz. ni potreben ID gosta.

  Image

S pritiskom na gumb Kreiraj rezervacijo, se odpre okno za kreiranje nove rezervacije. Torej se lahko iz ponudbe kreira rezervacija.

Gumb Shrani&Pošlji pa omogoča da se ponudba shrani in pa pošlje po elektronski pošti, katera se je vpisala predhodno v oknu nova ponudba. Odpre se okno v katerem so možnosti sledeče: Pregled, Tiskanje in pa gumb Email, kateri omogoča pošiljanje elektronske pošte na naslovljenca, torej na elektronski naslov ki je bil predhodno vpisan.

  Image

S pritiskom na gumb Shrani, pa je ponudba shranjena.

 

Ponudba, ki je odebeljena, je ponudba katera še nima kreirane rezervacije, ne-odebeljene ponudbe pa imajo kreirano rezervacijo.

  Image

 

Ponudba se lahko kreira tudi preko gumba Sobni plan (torej iz sobnega plana).

Na sobnem planu, pritisnemo na izbran datum in sobo, desni gumb na miški in odpre se nam padajoči meni. S tipko F2 ali s klikom na Nova ponudba, kreiramo novo ponudbo, po enakem že opisanem postopku.

  Image

 

Ponudbe se v sobnem planu obarvajo sivo, kot kaže spodnja slika.

  Image

 

Vsaka ponudba ima rok zapadlosti. Po preteku tega roka, se ponudba ne bo več kazala v sobnem planu, ne glede na to če bo iz nje kreirana rezervacija. Če bo iz ponudbe kreirana rezervacija, bo program prikazoval samo rezervacijo, ponudbe pa se več ne bo prikazovala.

 
 
   
     

 
 
© 2024 Orbitala poslovna programska oprema