Prva stran arrow Podpora arrow Recepcija arrow Blagajna arrow Uvoz bančnih izpiskov
Orbitala poslovna programska oprema | Friday, 03 May 2024
Menu
Prva stran
Predstavitev
Povpraševanje
Produkti
Podpora
 
 
 
Uvoz bančnih izpiskov PDF Natisni E-pošta

 

Uvoz bančnih izpiskov je možen le v datoteki oblike XML!!!

Uvoz bančnih izpiskov v programu recepcija poteka preko menija Blagajna/Bančni izpiski.

  Image

 

Odpre se nam okno kjer se uvažajo bančni izpiski. Pogoj za uvoz bančnih izpiskov je, natančno vpisan transakcijski račun oz. številke vseh transakcijskih računov, če je teh več. Vpis transakcijskih računov je možen z dvoklikom na prazno polje, odpre se okno za vnos TRR računov.

  Image

Po nastavljenih vseh bančnih računih, se lahko funkcija uvoza bančnih izpiskov prične. Kot prvo je potrebno izbrati pravilen TRR, nato je potrebno pritisniti na gumb Uvoz. Odpre se okno, kjer je treba poiskati mesto shranjenega izpiska – želen izpisek je potrebno izbrati (oblika XML) in pritisniti Odpri.

  Image

 

Knjižbe s pravilnim sklicem se bodo same povezale z rezervacijo, to pomeni, da bo v polju Rezervacija - št. rezervacije, polje Gost bo zapolnjeno z priimkom gosta.

  Image

Z desnim klikom na izpisek se odpre padajoči meni, kateri omogoča dodatne funkcije. S pritiskom na gumb Kreiraj akontacijo, program kreira akontacijo in zapiše št. akontacije v polje Akontacija. Omogočen je tudi dostop do rezervacije – Odpri rezervacijo ali računa gosta – Odpri račun gosta, s pritiskom na gumb Najdi rezervacijo pa program poišče enak sklic – torej poveže enake sklice; lahko se spreminja datum, posamezni izpisek lahko tudi brišemo (če je akontacija že kreirana in se uporabi funkcija Briši za posamezni izpisek, akontacija ostane, izbirše se samo izpisek), itd.

  Image

Izpiski brez sklica oziroma brez pravilnega sklica, ne bodo imeli zapolnjenih polj kot so Gost ali Rezervacija, za te je potrebno rezervacije poiskati (seveda, če le te obstajajo). To je omogočeno tako, da preko padajočega menija, kateri se odpre z desnim klikom na izpisku, izberemo funkcijo Izberi rezervacijo. Odpre se iskalnik rezervacij, kjer se poišče prava rezervacija.

  Image

 

Uvažanje na več lokacijah

 

Pred uporabo funkcije uvoza bančnih izpiskov, so potrebne določene nastavitve v programu. V globalnem planu morajo biti vpisane vse lokacije, torej vsi hoteli z pravilnimi podatki. S pritiskom na gumb Dodaj lokacijo – dodajanje lokacije.

  Image

Dodajanje lokacij:

  Image

V polje Hotel se vpiše hotel - naziv, v ODBC polje - se vpiše ODBC povezava do baze, v polje Koda podjetja pa je potrebno vpisati kodo podjetja. Podatki morajo biti natančno vpisani, da deluje uvoz bančnih izpiskov.

 

 
 
   
     

 
 
© 2024 Orbitala poslovna programska oprema