Prva stran arrow Podpora arrow Knjiga arrow Knjiženje DDV arrow Knjiženje DDV NOVO!
Orbitala poslovna programska oprema | Friday, 03 May 2024
Menu
Prva stran
Predstavitev
Povpraševanje
Produkti
Podpora
 
 
 
Knjiženje DDV NOVO! PDF Natisni E-pošta

Dostop do knjige DDV je sedaj mogoč preko ikone Knjiga DDV ali z tipko F5 in pa preko padajočega menija Knjiga/Knjiga DDV.

  Image

  Image

 

Odpre se okno, kjer lahko izbirate Knjigo prejetih ali Knjigo izdanih računov in sicer v padajočem oknu zgoraj levo.

P – knjiga prejetih računov; I – knjiga izdanih računov

  Image

Ogledamo si tudi lahko račune iz prejšnjih let: izberemo tip računa, vpišemo obdobje računa in pritisnemo Osveži. Če imamo izbran račun, kateri je bil ustvarjen že z novim DDV, potem nam na desni strani okna prikazuje program poknjižene podatke na računu (označeno z rumenim okvirjem).

  Image

 

Najprej izberemo, za katero vrsto računa gre, torej ali je to prejeti ali izdani račun. Nato pritisnemo na gumb Nov.

  Image

 

Odpre se nam okno za vnos podatkov. Leva stran okna je namenjena glavi, torej osnovnim podatkom kot so, Številka računa, Naziv, itd. Potrebno je vpisati Vrednost z DDV in pa Datum obračuna DDV. Na desni strani okna pa imamo sekcijo, katera nam prikazuje shemo računa. Torej, če pritisnemo na shranjeno shemo nam program odpre manjše okence za vnos zneska DDV ali pa za vnos osnove za DDV.

  Image

  Image

Po vpisanem znesku DDV-ja, nas program preusmeri v naslednje okno in sicer odpreta se 2 razdelka: Vrsta zneska in Vneseni podatki. Polje Vrsta zneska prikazuje podatek, katerega ste vpisali, drugi razdelek Vneseni podatki pa prikazuje, vse podatke oziroma vrednosti, katere so se samodejno poknjižile.

  Image

Po končanem vnosu pritisnete Shrani.

 

Po potrditvi, se prikaže okno Kreiranje knjižbe iz DDV.

  Image

 

V oknu DDV vnos imamo na dnu še 3 gumbe: Nazaj na sheme, Shrani shemo in Briši. Gumb Nazaj na sheme nas povrne v prejšnje okno, kjer se lahko izbira tip računa, gumb Briši pa briše poknjižene podatke z računa. Gumb Shrani shemo pa shrani generirano shemo (glej: povezava Generiranje sheme računa ).

  Image

 
 
   
     

 
 
© 2024 Orbitala poslovna programska oprema