Prva stran arrow Podpora arrow Knjiga arrow Saldakonti arrow ePobot
Orbitala poslovna programska oprema | Wednesday, 24 April 2024
Menu
Prva stran
Predstavitev
Povpraševanje
Produkti
Podpora
 
 
 
ePobot PDF Natisni E-pošta

 

  1. Vzpostavitev začetnega stanja

    ---- Začetek uporabe Pobotov

 

Če smo že prijavljali podatke na Ajpes ročno, je potrebno prijavljene postavke označiti kot izvožene na ePobot. To storimo tako, da generiramo datoteko z že izvoženimi podatki.

Primer: podatke smo prijavili do 30.4.2011 ročno, z naslednjim krogom pobota, pa bomo to storili elektronsko. Vpišemo konte za obveznost, v drugo polje sklopa Obdobje vpišemo v drugo okence 'do datuma', datum 30.4.2011 in odkljukamo Samo zapadli računi. Preverimo pravilnost podatkov in nato 'navidezno' izvozimo podatke. Pritisnemo gumb Generiraj datoteko za Ajpes.

  Image

Po pritisku tipke za generiranje datoteke, nas program preusmeri na naslednje okno in sicer okno za shranjevanje datoteke na določeno mesto v našem računalniku. Datoteko lahko shranimo v poljubno mapo na računalniku, ni pa nujno. Kar pa je nujno pa je to, da moramo v programu potrditi, da je datoteka bila uspešno izvožena na Ajpes. Namreč, po izvozu se pojavi okno:

Ali so bili podatki uspešno uvoženi v Ajpes Pobot?

Pritisnemo gumb Da.

Po opravljenem postopku, se nam zapadli računi, katere smo že prijavili v pobot ročno, v tem oknu ne bodo več prikazovali.

  Image

 

  1. IZVOZ PODATKOV

Dostop do izvoza podatkov za ePobot: Saldakonti/Odpri saldakonte/Izvoz/Izvoz Ajpes Pobot.

  Image

 

Odpre se okno Ajpes ePobot. V prvotno polje Konti za obveznosti, vpisujemo seznam kontov, katere želimo prikazati (konte ločimo z vejico). Naslednji razdelek predstavlja obdobje, za katerega želimo izvažati podatke. Omejimo lahko tudi samo datum do. Pod poljem obdobje imamo možnost izbire samo zapadlih računov.  S pritiskom na gumb Prikaži, se nam prikažejo vse postavke, katere smo izbrali z zgoraj navedenimi kriteriji. V polje Krog pobota, vpišemo številko kroga pobota, krog pobota najdemo v urniku pobota na Ajpes straneh. Določene postavke lahko izvzamemo iz izvoza, in sicer z dvoklikom na postavko ali pa z pritiskom na gumb Izberi/Neizberi. Ko je dokument pripravljen za izvoz pritisnemo gumb Generiraj datoteko za Ajpes.

 Image

Posebnosti:

Če v oknu pritisnemo desni klik na miški se pojavi padajoči meni z funkcijami: Podatki kupca, Izključi iz pobota in Račun je plačan.

Podatki kupca: z pritiskom na funkcijo podatki kupca, se odpre kartoteka kupca.

Izključi iz pobota: funkcija katera omogoča izločiti postavko iz pobota, torej izberemo funkcijo za tiste postavke, katere ne želimo prijaviti v pobot.

Račun je plačan: funkcija omogoča označiti postavko kot plačano, če slučajno do tistega dne nimamo poknjiženih oziroma zaprtih vseh računov.

  Image

 

Odpre se nam okno za shranitev XML datoteke, katero si shranite na določeno mesto v vašem računalniku.

  Image

Program vas sam poveže z spletno stranjo www.ajpes.si.

V programu je še potrebno potrditi ali so bili podatki uspešno uvoženi v sistem Ajpes.

  Image

 
 
   
     

 
 
© 2024 Orbitala poslovna programska oprema