Prva stran arrow Podpora arrow Plače arrow Plače arrow Ločevanje prispevkov za zaposlovanje in star.varstvo pri OPSVL in OPSVZ
Orbitala poslovna programska oprema | Friday, 03 May 2024
Menu
Prva stran
Predstavitev
Povpraševanje
Produkti
Podpora
 
 
 
Ločevanje prispevkov za zaposlovanje in star.varstvo pri OPSVL in OPSVZ PDF Natisni E-pošta

 V zvezi z obvestilom z dne 02.11.2011, Davčne uprave Republike Slovenije o novem načinu plačevanja davkov in uporabi reference SI19 DŠ-99996 ugotavljajo veliko število pritožb s strani davčnih zavezancev, ki pri plačevanju davčnih obveznosti uporabljajo referenco SI19 DŠ-99996.

SI19 DŠ-99996 SE NE PRIPOROČA; v primeru, da so pri zavezancu evidentirane tudi druge še neplačane davčne obveznosti, bo plačilo pokrivalo po starosti najprej te, oziroma če davčna obveznost še ni evidentirana ali zapadla, bo SISTEM PREJETO PLAČILO OBRAVNAVAL KOT PREPLAČILO IN GA EVIDENTIRAL na prvi odprti pogodbeni račun znotraj prehodnega davčnega podračuna.

Zato priporočamo, da sklica na obrazcih OPSVL (Obračun prispevkov za socialno varnost lastnikov podjetjih) in OPSVZ (Obračun prispevkov za socialno varnost zasebnikov) 19 DŠ-99996, za skupno plačilo prispevkov za zaposlovanje in prispevkov za starševsko varstvo ločite in spremenite v sklica:

- sklic 19 DŠ - 43001 za plačilo prispevkov za starševsko varstvo

- sklic 19 DŠ - 42005 za plačilo prispevkov za zaposlovanje.

Program to razdelitev prispevkov omogoča. V možnosti in nastavitvah (F12), v zavihku Nakazila s.p. je treba dodat kljukico pred Razdeli naloge. Program bo avtomatsko dodelil nova podračuna, z vsemi izpolnjenimi podatki. V kolikor program te možnosti še ne omogoča, je treba nova računa dodat.

Klik na vrstico nad procentom omogoča vnos ali spremembo računov za starševsko varstvo in zaposlovanje. 

Image

V padajočem meniju s tipko Enter dobimo na voljo vse vpisane račune, ki so v šifrantu. S klikom Nov, dodamo nov račun, izpolnimo polja in po vnosu polj podatke shranimo. Z desnim klikom miške in izborom Spremeni lahko spremenimo račun, vnesemo ali popravimo podatke, ga shranimo in s tipko Izberi določimo vrsti prispevka. Enak postopek ponovimo za drug prispevek.

Image 

 

 

 

 

 

 


 

 

 
 
   
     

 
 
© 2024 Orbitala poslovna programska oprema