Prva stran arrow Podpora arrow Plače arrow Ostala izplačila arrow Ostala izplačila - SPREMEMBE po 1.1.2013
Orbitala poslovna programska oprema | Tuesday, 30 April 2024
Menu
Prva stran
Predstavitev
Povpraševanje
Produkti
Podpora
 
 
 
Ostala izplačila - SPREMEMBE po 1.1.2013 PDF Natisni E-pošta

Prispevek za zdravstveno zavarovanje v pavšalu pri izplačilu podjemnih pogodb

S 1.1.2013 (izplačila od 1.1.2013) se je spremenil pavšalni znesek prispevka za zdravstveno zavarovanje, ki se plačuje v primeru obračuna podjemnih pogodb. Nov znesek prispevka znaša 4,55 EUR. V programu zgoraj izberete meni Izplačila in Možnosti.

Image

V novem oknu pod zavihkom Ostala izplačila vpišete pri Podjemni pogodbi nov znesek pavšala za zdravstveno zavarovanje, ki po novem znaša 4,55 EUR. Vnos potrdite s tipko Vredu.

Image 

Sprememba prispevka za PIZ iz 6 % na 8,85 %

Na vseh vrstah pogodb, ki jih uporabljate pri obračunih (podjemne pogodbe, poslovodenje, sejnin,…) se je višina prispevka PIZ iz dosedanjih 6 % povišala na 8,85%. Te spremembe je potrebno vnesti v program v ustrezna polja; Izplačila, Možnosti in zavihek Ostala izplačila. V polje Prispevek za PIZ pri podjemni pogodbi se vnese 8,85. Vnos potrdite z Vredu.

Image

Enak postopek ponovite pri Pogodbi o poslovodenju. Prisp. za PIZ je po novem 8,85%.

Image 

Avtorski honorarji - 8,85 % prispevka za PIZ

Vsi, ki obračunavate avtorske honorarje, morate na podlagi novega zakona ZPIZ-2, poleg dohodnine, pri izplačilu obračunati tudi 8,85 % prispevka za PIZ. Prispevek se z novo nadgradnjo zapiše avtomatsko.

Image 

V šifrant transakcijskih računov je potrebno dodati račun, kamor se novi prispevek nakazuje. To storite tako, da v možnostih kliknete na prazno polje pod vneseno stopnjo Piz za Avtorski honorar. Dodate nov račun, izpolnite potrebna polja in račun izberete. V kolikor račun v šifrantu že imate vnesen, s tipko Enter dobite seznam vseh računov in ga samo Izberete.

Image 

Najemnine – sprememba % normiranih stroškov

Pri najemninah se spreminja odstotek normiranih stroškov iz 40 % na 10 %. V Možnostih, zavihek Ostala izplačila, pri najemninah spremenite Normirane stroške iz 40 na 10%. Spremembo potrdite z Vredu.

Image 

V kolikor program Plače uporabljate za več podjetij, vas vljudno prosimo, da nas pokličete in vam bomo te spremembe naredili na vseh podjetjih.

 

 

 

 

 

 
 
   
     

 
 
© 2024 Orbitala poslovna programska oprema