Prva stran arrow Podpora arrow Plače arrow Plače arrow Oddaja povračil stroškov na rek obrazcih po 1.1.2014 ločeno od izplačila plače
Orbitala poslovna programska oprema | Monday, 06 May 2024
Menu
Prva stran
Predstavitev
Povpraševanje
Produkti
Podpora
 
 
 
Oddaja povračil stroškov na rek obrazcih po 1.1.2014 ločeno od izplačila plače PDF Natisni E-pošta

ODDAJA POVRAČIL STROŠKOV na REK OBRAZCIH PO 1.1.2014 SAMOSTOJNO NA E-DAVKE

Če se povračila stroškov ali drugi dohodki, ki se ne vštevajo v davčno osnovo dohodka iz delovnega razmerja, izplačujejo samostojno (ne skupaj z izplačilom plače) je treba, skladno s Pravilnikom, poročati o teh dohodkih najkasneje zadnji dan meseca, v katerem so bili dohodki izplačani.

Uporabi se vrsta dohodka 1190 Dohodek iz delovnega razmerja, ki se ne všteva v davčno osnovo.
Če so povračila stroškov v posameznem mesecu izplačana pred izplačilom plač, se o teh povračilih lahko poroča skupaj s plačo.

V programu Plače v takšnem primeru plačo obračunate skupaj z vsemi stroški, rek obrazce pa oddate posebej, glede na to katere podatke oddajate. Datum oddaje rek obrazca samo stroški vrsta dohodka 1190, bo glede na datum generiranja obrazca.

Image

Ločeno lahko generirate tudi plačilne naloge. V kolikor želite samo plačo in stroške kasneje, pri stroških samo odstranite kljukico. Ko boste želeli izplačati le stroške, pri stroških pustite kljukico, drugje jo odstranite. 

Image 

IZJEMA je le premija prostovoljnega dodatnega zavarovanja, ki se poroča na analitičnem rek obrazcu pod podatek B013. Ta podatek je v plačah zabeležen kot odbitek, zato je v takšnem primeru treba, ko se generirajo plačilni nalogi samo za stroške, dodati kljukico tudi pred Odbitki in nato plačilne naloge za ostale odbitke pobrisat.

 
 
   
     

 
 
© 2024 Orbitala poslovna programska oprema