Prva stran arrow Podpora arrow Novosti!! arrow Davčne blagajne arrow Namestitev novega certifikata
Orbitala poslovna programska oprema | Thursday, 25 April 2024
Menu
Prva stran
Predstavitev
Povpraševanje
Produkti
Podpora
 
 
 
Namestitev novega certifikata PDF Natisni E-pošta

Leta 2015 je republika Slovenija uvedla potrdjevanje računov oz. davčne blagajne. Takrat je večina uporabnikov pridobila tudi namensko digitalno potrdilo preko sistema eDavki, veljavnost digitalnih potrdil je pa časovno omejeno na 5 let. Zato večina digitalnih potrdil poteče v naslednjh mesecih.

Več o tem preberite na naslednji povezavi: https://www.gov.si/novice/2020-09-07-uporabniki-davcnih-blagajn-pozor-preverite-ce-vam-kmalu-potece-5-letno-namensko-digitalno-potrdilo/  

Da vam bi potrjevanje računov nemoteno teklo še naprej je potrebno pridobiti novo digitalno potrdilo na eDavkih in ga uvoziti v programsko opremo Orbitala.

Digitalno potrdilo, ki ga prejmete na eDavkih je datoteka imenovana z vašo davčno številko, kateri je obišajno dodana zaporedna številka izdanega potrdila, datoteka pa ima s končnico p12. Npr. 1234567-1.p12 

Poleg certifikata prejmete še geslo za dostop do certifikata katerega potrebujete da lahko dostopate do vsebine certifikata. Oboje potrebujete da lahko v programski opremi Orbitala namestite novo digitalno potrdilo oz. certifikat.

Ko imamo oboje, digitalno potrdilo in geslo za digitalno potrdilo, je potrebno le še potrdilo uvoziti v programsko opremo s katero potrjujete račune. To se stori tako da se pritisne meni Pomoč in Vizitka. Odpre se vizitka programa, kjer je nov gumb Certifikat. 

 Image

Izberemo datoteko s digitalnim potrdilom in vpišemo geslo za digitalno potrdilo. S tem je postopek zaključen.

 

 
 
   
     

 
 
© 2024 Orbitala poslovna programska oprema