Prva stran arrow Podpora arrow Vsa programska oprema arrow Splošne teme arrow Pošiljanje dokumentov po elektronski pošti
Orbitala poslovna programska oprema | Friday, 26 April 2024
Menu
Prva stran
Predstavitev
Povpraševanje
Produkti
Podpora
 
 
 
Pošiljanje dokumentov po elektronski pošti PDF Natisni E-pošta

Programska oprema Orbitala direktno ne podpira pošiljanja tiskanih dokumentov  po emailu, je pa to mogoče tako, da poročila izvozimo v datoteko in jih pripnemo k email sporočilu. Orbitala direktno podpira izvoz v večino standardnih oblik, čeprav je rezultat izvoza pogojen z ciljno obliko izvoza. To pomeni da se poljubno poročilo ne da izvoziti v poljubni format ne da bi izvoz povzročil izgube v oblikovanju in vsebini. Zato obstajajo brezplačna zunanja orodja, ki omogočajo izvoz vseh tiskalnih poslov iz Windows okolja v PDF obliko, ki postaja vedno večji standard pri vsebinah objavljenih na spletu.

1. Izvoz z uporabo programske opreme Orbitala
Poročilo startamo kot pregled na ekran. Ko vidimo izgled poročila v oknu pritisnemo ikono Export (kuverta)

Image
Pregled tiskanja
in sledimo oknu za izvoz poročila. Izberemo format (Izvozna oblika) in destination (cilj izvoza) na Disk file, odpre se okno kjer lahko shranimo izvozno datoteko na disk (npr. na mapo Moji dokumenti).

2. Izvoz z zunanjim orodjem
Poročilo damo na ekran in pritisnemo ikono Printer setup. Izberemo tiskalnik za izvoz v PDF (CutePDF wtiter) in pritisnemo ikono za Tiskanje. Odpre se okno kjer lahko shranimo izvozno datoteko v poljubno mapo.

3. Instalacija zunanjega orodja
Instalacija se naredi tako da se instalirata dva orodja: Gslite ghost script driver in PDF tiskalnik Bullzip.

4. Pripenjanje izvoženega dokumenta k email sporočilu
Z uporabo Email klienta (Microsoft Outlook, Outlook Express, Eudora, Thunderbird) kreiramo novo email sporočilo in kot priponko dodamo izvoženo datoteko.

 
 
   
     

 
 
© 2024 Orbitala poslovna programska oprema