Prva stran arrow Podpora arrow Vsa programska oprema arrow Splošne teme arrow Arhiviranje podatkov
Orbitala poslovna programska oprema | Friday, 26 April 2024
Menu
Prva stran
Predstavitev
Povpraševanje
Produkti
Podpora
 
 
 
Arhiviranje podatkov PDF Natisni E-pošta

Ta sestavek opisuje postopek za arhiviranje podatkov. Za uspešno arhiviranje je potrebna oprema za shranjevanje podatkov na prenosne medije, večinoma so v uporabi CD in DVD mediji.

V vsakem programskem modulu Orbitala se v meniju Orodja nahaja meni Arhiviranje podatkov, s katerim se sproži okno kjer se določi lokacija in naziv arhivske datoteke. Arhiva se naj dela na računalniku kjer je locirana podatkovna baza. Ko se potrdi okno za izbiro lokacije, podatkovni strežnik kreira datoteko v kateri se nahajajo vsi podatki iz podatkovne baze. Z to datoteko je mogoča popolna restavracija stanja podatkov, na trenutek kreiranja arhive. Meni Orodja vsebuje še podmeni Arhiviraj zdaj, ki kreira avtomatsko arhivo na privzeti lokaciji C:\Orbitala\Arhiv, z imenom Orbitala.bkp.

Kreirane arhivske datoteke je zaradi varnosti potrebno presneti na kak prenosni medij (CD, DVD, USB ključ, ali katere naprednejše arhivske sisteme). Snemanje na tak medij se ureja v programski opremi za snemanje, preverite navodila te opreme, ki jo uporabljate. Za snemanje CD-jev je najpogosteje v uporabi Nero burning Rom, v zadnjih različicah operacijskega sistema Windows je pa v samem okolju Windows vgrajena podpora za snemanje CD-jev.

Za popolno arhivo je potrebno še posneti na prenosni medij vse datoteke iz mape C:\Program files\Orbitala, oz. ekvivalentni instalacijski direktorij. Vendar teh datotek ni potrebno presneti tako pogosto kot podatke, saj se instalacijske datoteke posodabljajo redkeje, ponavadi le nekajkrat na leto.

 
 
   
     

 
 
© 2024 Orbitala poslovna programska oprema