Prva stran arrow Podpora arrow Vsa programska oprema arrow Splošne teme arrow Kreiranje ekranskih slik
Orbitala poslovna programska oprema | Friday, 26 April 2024
Menu
Prva stran
Predstavitev
Povpraševanje
Produkti
Podpora
 
 
 
Kreiranje ekranskih slik PDF Natisni E-pošta

Ta sestavek opisuje kako se kreirajo ekranske slike, kadar želimo poslati vizualno podobo problema podpori.

Pri izvajanju podpore za programko opremo je nujno, da uporabniki čim natančneje in podrobneje sporočajo vrsto in lokacijo problema. Orbitala predlaga, da uporabnik s težavo kreira ekranske slike problematičnega dela programske opreme, jih prenese v kak tekstovni urejevalnik (npr. Microsoft Word ali kakšen podoben), lahko pa tudi shrani ekransko sliko obliki slikovne datoteke, z uporabo kakšnega od programov za kreiranje in urejanje slik (Slikar, Pain Shop Pro, ali katerikoli drug).

1. Kreiranje ekranske slike
V programski opremi Orbitala poskrbimo da imamo na ekranu okno, ki nam dela težave oz. da bo podpori Orbitala jasno kje se težava pojavlja. Na tipkovnici pritisnemo tipko "Prt Scr", ki se običajno nahaja desno zgoraj na tipkovnici. Na nekaterih tipkovnicah, predvsen na notesnikih, je potrebno za aktiviraje te tipke pritisniti kombinacijo tipk npr. Fn+Prt Sc. Pritisk te tipke povzroči, da si računalnik zapomni ekransko sliko in jo odloži na odložišče, da jo lahko z ukazom Prilepi(Paste) prenesemo v Word ali kateri drug grafični program.

2. Prenos v Microsoft Word ali kateri grafični program
Odpremo Microsoft Word ali Slikar oz. kak grafični program. Ponavadi se v programu pritisne ukaz Prilepi(Paste), ki prenese sliko iz odložišča v program. Če prenesemo sliko v Microsoft Word, lahko poleg slike napišemo tekst in obrazložimo podpori kaj smo v oknu počeli, vnašali ali pritiskali, da lahko podpora preveri program na način kot to dela uporabnik. Če uporabimo Microsoft Word, lahko v dokument prenesemo več slik, tako da minimiziramo Word, se vrnemo v program Orbitala in ponivimo točki 1 in 2.

3. Pošiljanje kreirane doc ali slikovne datoteke po elektronski pošti
V programski opremi kamor smo shranili slike in tekst shranimo datoteko, npr. v mapo Moji dokumenti, s poljubnim imenom. Odpremo program za pošiljanje elektronske pošte priložimo kreirano datoteko in pošljemo pošto na naslov E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript .

 
 
   
     

 
 
© 2024 Orbitala poslovna programska oprema