Prva stran arrow Podpora arrow Fakturiranje arrow Obrazci arrow Vnos obrazcev
Orbitala poslovna programska oprema | Saturday, 27 April 2024
Menu
Prva stran
Predstavitev
Povpraševanje
Produkti
Podpora
 
 
 
Vnos obrazcev PDF Natisni E-pošta

Tukaj je opisan postopek za vnos in delo z obrazci.

Meni Obrazci/Odpri obrazce odpre vnosno okno za vnos in delo z obrazci.

Princip delovanja je naslednji. Za posamezno vrsto obrazca, si lahko odpremo predloge, katere so vzorčni dokumenti iz katerih gradimo oz. kreiramo nove dokumente. Na primer, s svojimi strankami sklepamo pogodbe. Naša vrsta obrazcev je Pogodba. Vnesemo si predloge pogodb, to so vzorčni primeri katere pri kreiranju nove pogodbe uporabimo kot najbolj primerna oblika nove pogodbe. (npr. Kupoprodajna pogodba, Najemna pogodba, Kreditna pogodba, ...). Novo predlogo dodamo z izbiro menija Predloge/Nova predloga. Vnesemo datoteko, ki jo uporabljamo kot predlogo in opis predloge. Datoteko, ki predstvlja predlogo lahko kadarkoli popravimo ali spremenimo z dvoklikom na izbrano predlogo iz seznama predlog.

Nov dokument vnesemo z ukazom Dodaj. Odpre se vnosno okno za odpiranje novega dokumenta. Izberemo kupca, na katerega se izdani dokument nanaša, način odpiranja dokumenta (iz predloge ali iz novega dokumenta) in opis vsebine dokumenta. Ob potrditvi vnosa, program samodejno odpre dokument z privzetim orodjem za odpiranje vrste dokumenta. Če je oblika taka da jo lahko spreminjamo, se to stori v programu, ki odpre izbran dokument npr. Microsoft Word ali Excel. Nadalje lahko spremni dokument odpremo z enostavnim dvoklikom na seznamu-tabeli vpisanih dokumentov.

Iskanje po dokumentih, omogoča vpogled v izdane dokumente v izbranem obdobju, ali po izbranem partnerju. Iščemo lahko v okviru izbrane vrste obrazcev ali pa med vsemi vrstami obrazcev, kadar izklopimo potrditev Iskanje obrazca.

 
 
   
     

 
 
© 2024 Orbitala poslovna programska oprema