Prva stran arrow Podpora arrow Vsa programska oprema arrow Splošne teme arrow Uvoz davčnih zavezancev
Orbitala poslovna programska oprema | Thursday, 25 April 2024
Menu
Prva stran
Predstavitev
Povpraševanje
Produkti
Podpora
 
 
 
Uvoz davčnih zavezancev PDF Natisni E-pošta

 

Programska oprema Orbitala omogoča uvoz registra davčnih zavezancev iz spletne strani Finančne uprave Republike Slovenije.

 

Za uspešen uvozregistra je potrebno iz spletnih strani prenesti podatke. Lahko so v stisnjeni obliki ali tekstovni obliki. Če jih prenesemo v stisnjeni obliki jih je potrebno po prenosu razpakirati da dobimo tekstovno datoteko. 

Preneseta se dve datoteki: Seznam davčnih zavezancev - pravne osebe in Seznam davčnih zavezancev - fizične osebe, ki opravljajo dejavnost.

 

Ko imamo na našem računalniku prenešene podatke, to sta datoteki PO.txt in FOdZ.txt lahko startamo uvoz v programsko opremo  Orbitala.  Odpremo glavni meni Podatki/Kartoteke in iz menija Orodja izberemo ukaz Uvoz registra iz datoteke. Pokažemo na prenešeno datoteko in počakamo da se register uvozi ali posodobi. Operacijo lahko počnemo večkrat, to pomeni da ko Davčna uprava posodobi register ga lahko prenesemo in ponovno uvozimo. Program v tem primeru posodobi podatke, kar pomeni da manjkajoče zapise dopiše, spremenjene pa spremeni.

 

 Image 

 

 

Sam register je po uvozu uporaben pri odpiranju novih kartotek, oz. Kupcev/Dobaviteljev in sicer lahko nove kartoteke uvažamo iz registra. To se stori s klikom na vprašaj levo od polja Davčna št., s klikom na gumbek ? (Iskanje iz registra Davčnih zavezancev). Odpre se register in s klikom na semafor vklopimo iskanje po registru. Vpišemo naziv subjekta in iskanje potrdimo z Enter ali Daljnogled ikono. Ko najdemo željeni zapis, se postavimo nanj in pritisnemo gumb Izberi na desnem delu registra. V kartoteki se vpišejo podatki izbranega poslovnega subjekta.

 Image

 

  Image 

 

Po uvozu davčnega zavezanca, moramo v prvotnem oknu potrditi uvoz z pritiskom na gumb Zapiši.

 

 
 
   
     

 
 
© 2024 Orbitala poslovna programska oprema