Prva stran arrow Podpora arrow Fakturiranje arrow Fakturiranje arrow Knjiženje podatkov v Knjigovodstvo
Orbitala poslovna programska oprema | Sunday, 28 April 2024
Menu
Prva stran
Predstavitev
Povpraševanje
Produkti
Podpora
 
 
 
Knjiženje podatkov v Knjigovodstvo PDF Natisni E-pošta
Program Fakturiranje omogoča avtomatsko generiranje temeljnic v Dvostavno in Enostavno knjigovodstvo. Seznam računov, katere knjižimo in čas prenosa izbere uporabnik, oz. z drugimi besedami uporabnik mora za generiranje knjižb odpreti okno za generiranje temeljnice preko menija Prenosi podatkov/Knjiženje. Za uspešno kreiranje temeljnic je potrebno določiti kontiranje podatkov .

 Image

Pri kreiranju temeljnic najprej izberemo obdobje v katerem želimo generirati temeljnice za knjiženje. Opcijsko določimo še izbor računov po zaporedni številki računa. S klikom na gumb Izberi program pokaže za katere račune bomo kreirali temeljnice oz. knjižbe.

Določimo še Vrsto temeljnice, kot  jo imamo vpisano v Knjigi, kjer knjižimo izdane Račune. Opcijski podatek pri generiranju knjižb je Predpona št. tem., ki predstavlja morebitno predpono številki temeljnice. Pri kreiranju temeljnic kot številko temeljnice program uporabi kar številko računa. Kadar imamo knjižene račune iz večih izvorov (npr. Poslovnih enot), kjer lahko pride do podvajanja številk, lahko uporabimo predpone številkam in tako dosežemo unikatnost številk generiranih temeljnic, ki pa je obvezna. Konto podatek pomeni konto za knjiženje terjatve do kupca (običajno konto razreda 120). Opcija Konto blagajna, omogoča da program samodejno knjiži še poravnavo knjiženega računa iz konta blagajne. To pomeni da dodatni kreira na temeljnici poplačilo računa na kontu 120 v breme in v dobro izbranega konta blagajne.

Kreiranje temeljnic startamo s pritiskom na gumb Vse račune ali Izbrani račun. Program se sprehodi po seznamu nabranih računov in kreira temeljnice in knjižbe. Samodejno se odpre program Knjiga, kjer se je potrebno prijaviti z veljavnim uporabniškim imenom in geslom. Pazimo da se prijavimo v pravilno knjižno leto. Knjiga samodejno vpraša ali želimo uvoziti knjižbe in po potrditvi, program uvozi zapise v Knjigo DDV, če je podjetje davčni zavezanec in kreira temeljnice za izbrane račune. Vse temeljnice so odprte in jih lahko poljubno preverimo ali spreminjamo. Ko smo zadovoljni s podatki lahko temeljnice zaključimo.

 

 
 
   
     

 
 
© 2024 Orbitala poslovna programska oprema