Prva stran arrow Podpora arrow Plače arrow Plače arrow Knjiženje
Orbitala poslovna programska oprema | Tuesday, 07 May 2024
Menu
Prva stran
Predstavitev
Povpraševanje
Produkti
Podpora
 
 
 
Knjiženje PDF Natisni E-pošta

 

Ta vsebina opisuje nastavitev knjiženja in postopek za start knjiženja ter posledično kreiranje temeljnice v Dvostavnem knjigovodstvu.

Najprej je potrebno vpisati konte za generiranje knjižb za posamezne sklope plače. Odpremo okno za vpis kontne sheme pri knjiženju plače, meni Knjiga/Kreiranje temeljnice.

  Image

Z izbiro posameznega sklopa in klikom na Spremeni vpišemo konte.
 Image

 

Kadar pa želimo, da se prispevki knjižijo posamezno, pa moramo pri plačah spremeniti Šifrant prispevkov, to storimo tako da izberemo Podatki/Ostali podatki/Prispevki ali pa pritisnemo Šifrant prispevkov.

  Image

 

Prispevke, ki želimo knjižiti posebej moramo izbrati in spremeniti Konto Kredit in Konto Debet. Potrdimo s Shrani.

  Image

 

Nato moramo na Knjiga/Kreiranje temeljnice. Z dvoklikom odpremo Prispevki na plače in odstranimo kljukico oz. izklopimo Knjiži v enem znesku.

  Image

Če želimo knjižiti po stroškovnih mestim pa moramo še odkljukati Razčleni na STM po zaposlenih.

Knjiženje po stroškovnih mestih

 

Po vpisu kontov smo pripravljeni na kreiranje temeljnice. Odpremo meni Knjiga/Izvoz v temeljnico. Odpre se nam okno za izbiro izplačila, katega želimo knjižiti. Na izbiro so le zaključena izplačila. 

  Image

Nazadnje pred potrditvijo kreiranja temeljnice vpišemo še Vrsto temeljnice, Številko temeljnice, Datum temeljnice in Opis. Dialog okno potrdimo z V redu.

  Image

Odpre se okno za shranjevanje datoteke s knjižbami. Določimo poljubno ime in program shrani knjižbe na izbrano lokacijo. Če imamo nameščeno Glavno knjigo se le ta avtomatsko starta, kjer se po prijavi avtomatsko uvozi kreirana temeljnica, katero je odprta in zato poljubno spremenljiva.

Če nimamo nameščene Glavne knjige, lahko datoteko s knjižbami pošljemo na drugo lokacijo kjer je nameščena Glavna knjiga ali v računovodstvo če tam imajo program Orbitala. 

 
 
   
     

 
 
© 2024 Orbitala poslovna programska oprema