Prva stran arrow Podpora arrow Vsa programska oprema arrow Splošne teme arrow Podatkovna baza - delovanje
Orbitala poslovna programska oprema | Friday, 26 April 2024
Menu
Prva stran
Predstavitev
Povpraševanje
Produkti
Podpora
 
 
 
Podatkovna baza - delovanje PDF Natisni E-pošta
Pogoj za delovanje programske opreme Orbitala je pravilno nameščena in delujoča podatkovna baza. Običajno je to Microsoft SQL server oz. njegova brezplačna različica, MSDE v verziji 7.0, Microsoft Desktop Engine v verziji 2000 oz. Microsoft SQL Express v verziji 2005.

Podatkovna baza v verziji 7.0 in 2000 lahko delovanje preverimo po stanju ikone SQL Server service manager. Le ta se nahaja spodaj desno v opravilni vrstici.

Image  nakazuje delujočo podatkovno bazo. Kadar je ikona Image v takem stanju pomeni da je podatkovna baza ustavljena in jo je potrebno startati. To se stori tako da se na ikoni z desnim klikom odpre meni in izbere ukaz MSSQLServer - start.

Po vklopu baze se ikona spremeni v stanje delujoče baze kot kaže prva slika. Če se ikona ne postavi v delujoče stanje pomeni da je nekaj narobe z bazo in je potreben poseg na instalaciji.

Na podatkovnem strežniku v verziji 2005 omenjene ikone računalnik ne kaže. Tukaj je potrebno preveriti delovanje podatkovne baze v Nadzorni plošči (Control panel), v izbiri Skrbniška orodja (Administrative tools) in Storitve (Services). Preverimo ali je storitev  Sql server startana.

 
 
   
     

 
 
© 2024 Orbitala poslovna programska oprema