Prva stran arrow Podpora arrow Recepcija arrow Blagajna arrow Knjiženje
Orbitala poslovna programska oprema | Friday, 03 May 2024
Menu
Prva stran
Predstavitev
Povpraševanje
Produkti
Podpora
 
 
 
Knjiženje PDF Natisni E-pošta

 

Recepcija podpira avtomatsko knjiženje blagajniških zaključkov in avansnih računov v dvostavno knjigovodstvo.

Za pravilno delovanje knjiženja je potrebno pravilno urediti kontiranje podatkov. Urediti je potrebno kontiranje za knjiženje Akontacij in Blagajniških zaključkov.

 Image slika 1

 Image slika 2

Pri knjiženju akontacij se podatko lahko knjižijo sumarno za vse hotelske objekte, v tem primeru izpolnimo le podatke na sliki 1 zgoraj.  Če knjižimo podatke po hotelskih enotah, kontiramo podatke v podatkih hotela.

 Image

Kontiranje za knjiženje DDV opravimo v podatkih o davčnih stopnjah. 

 Image

Kontiranje za knjiženje prihodkov pri knjiženju blagajniških zaključkov, vpišemo v podatkih storitve. Če pustimo konto na storitvi prazen se uporabi privzeti konto za storitve iz nastavitev na sliki 1. 

 Image

Knjiženje avansnih računov startamo tako da vpišemo željeno obdobje in izbrano hotelsko enoto. Z gumbom izberi program prikaže dneve na katere bo opravil knjiženje. Gumb vse račune kreira knjižbe za avansne račune. 

Image 

Knjiženje Blagajniških računov opravimo enako kot avansne račune. Z datumskim obdobjem in hotelsko enoto odpremo obdobje knjiženja.  S pritiskom na gumb Vse rečune kreiramo knjižbe. Knjiženje upošteva črpane akontacije, to pomeni da stornira že obračunani DDV po akontacijah in zapira knjižene avansne račune.

 
 
   
     

 
 
© 2024 Orbitala poslovna programska oprema