Prva stran arrow Podpora arrow Fakturiranje arrow Skladišče arrow Materialne kartice
Orbitala poslovna programska oprema | Thursday, 18 April 2024
Menu
Prva stran
Predstavitev
Povpraševanje
Produkti
Podpora
 
 
 
Materialne kartice PDF Natisni E-pošta

Metoda vodenja materialnih kartic v  skladišču je FIFO. First in First out metoda v praksi pomeni to da po ceni, po kateri je artikel kupljen, je tudi razknjižen na kartici artikla v vrstnem redu nakupa.

 

 Sam postopek vodenja skladišča je tak, da je potrebno na določen datum v programu evidentirati vse prejeme in izdaje v skladišču in po vnosu vseh teh podatkov, startati obdelavo Dnevni zaključek. Obdelava dnevni zaključek se starta preko menija Skladišče/Dnevni zaključek.
 
Zaključijo se lahko podatki za posamezen datum z gumbom Zaključi ali za več datumov hkrati z izbiro datuma in pritiskom na gumb Zaključi do.

Pri obdelavi se kreirajo oz. izračunajo naslednji podatki:
- Kartice artiklov na zaključen datum,
- Stanje v skladišču na zaključen datum (Zaloga, Nabavna vrednost zaloge, Prodajna vrednost zaloge).

V primeru spreminjanja podtkov na zaključene dneve v skladišču, je potrebno za spremenjene artikle osvežiti kartice artiklov.
Če se spremenijo podatki le za posamezen artikel na določen datum, je potrebno osvežiti kartico artikla za spremenjen artikel od dneva spremembe. To se lahko stori preko desnega klika na izdan ali prejet artikel in izbiro menija Osveži kartico artikla.

Opcija Skladišče/Osveževanje zaključkov osveži materialne kartice za vse artikle. Uporabi se v primeru če želite osvežit materialne kartice za določeno obdobje in je po vsebini identična zaključku dneva.
 

Orbitala priporoča uporabo skladišča po naslednjih korakih:


- Start obdelave Zaključek dneva sproti po vpisu vseh podatkov na določen dan (Prejemov, Izdaj, Inventure, Blagajne Trgopos),

Image


- Po vpisu vseh podatkov za določen mesec, Osveževanje zaključkov za cel mesec,

Image


- Osveževanje kartic artikla, po potrebi ob premembah posameznih artiklov.

 Image

 
 
   
     

 
 
© 2024 Orbitala poslovna programska oprema