Prva stran arrow Podpora arrow Plače arrow Plače arrow Dostava podatkov dohodnine VIR.dat
Orbitala poslovna programska oprema | Tuesday, 07 May 2024
Menu
Prva stran
Predstavitev
Povpraševanje
Produkti
Podpora
 
 
 
Dostava podatkov dohodnine VIR.dat PDF Natisni E-pošta

Tukaj je opisan način dostave podatkov dohodnine iz programske opreme Orbitala Plače. Podatki se dostavijo tako da se s programom Plače kreira izvozna datoteka Vir.dat. Nato je potrebno z zunanjim ZIP orodjem VIR.DAT arhivirati v ZIP arhiv, kateri se lahko elektronsko odda na straneh davčne uprave.

 

Kreiranje datoteke VIR.DAT 

Image

 S pritiskom na meni na sliki zgoraj, program omogoča kreiranje datoteke VIR.DAT, katero je potrebno dostaviti davčnemu uradu. V datoteki so v predpisani obliki podatki za odmero dohodnine. 

Image Izbrati je potrebno obdobje za katerega izberemo kreiranje izvozne datoteke.

Image Datoteko shranimo na poljubno mesto naračunalniku, kot npr. na sliki v mapo Moji dokumenti.

 

Kreiranje ZIP arhivske datoteke

Za kreiranje npr Vir.zip arhivske datoteke je potrebno imeti eno od orodij, ki podpirajo krairanje ZIP arhivskih datotek (Winzip, Windows commander, ...). Na tej strani http://www.7-zip.org lahko najdete eno od takih orodij.

Image Shranjeno datoteko poiščemo v mapi kjer smo jo shranili. Pritisnemo desni klik na miški in izberemo meni z akreiranje arhivske datoteke, kot kaže slika spodaj. Meni na sliki se bo prikazal le ob prej uspešno nameščenem orodju za kreiranje ZIP datotek.

Image  Če ste uspešno kreirali arhivsko datoteko se bo le ta pojavila na mestu kreiranja. To datoteko uvozite na Dursovi strani.

Spremembe šifer vrst dohodka za poročanje

Za izplačila pri katerih je potrebno spremeniti šifro dohodka, ki jo poročamo glede na uporabljeno  šifro pri izplačilu, lahko to opravimo v šifrantu vrst dohodkov.

Image

V meniju Podatki/Podatki za obračun/Vrste dohodka, je dodano novo polje šifra dohodnina, kjer povemo za posamezno izplačano vrsto dohodka, s kako šifro želimo ta dohodek poročati pri izvozu podatkov v VIR.DAT.

 
 
   
     

 
 
© 2024 Orbitala poslovna programska oprema