Prva stran arrow Podpora arrow Vsa programska oprema arrow Splošne teme arrow Plačilni promet
Orbitala poslovna programska oprema | Friday, 26 April 2024
Menu
Prva stran
Predstavitev
Povpraševanje
Produkti
Podpora
 
 
 
Plačilni promet PDF Natisni E-pošta

Da odpremo plačilne naloge, se postavimo v programu (Plače, Fakturiranje,...) na Izplačila/Plačilni nalogi ali z hitro tipko F10.

Kreirani plačilni nalogi se lahko izvozijo v večino plačilnih sistemov.

 

Odpre se nam okno kjer imamo spodaj levo 3 zavihke: Vnos plačil, Izvajanje plačil, Izvršena plačila.

Če se postavimo na zavihek Vnos plačil nam program odpre vsa plačila, ki smo jih vnesli. Na tem mestu lahko dodajamo plačilo s pritiskom na gumb Novo, lahko še spreminjamo plačilo z gumbom Spremeni ali pa brišemo plačilo. Z pritiskom na gumb Izvedi, program prenese plačilo, ki je na zavihku Vnos plačil na zavihek Izvajanje plačil. Če želimo izvesti vsa današnja plačila pa pritisnemo gumb Izvedi današnje. Tako so plačila v izvajanju.

 Image

Če zgoraj levo pritisnemo oz. odkljukamo polje Prikaži plačila kreirana le v tem modulu, vam program prikaže samo plačilne naloge, kjer plačilne naloge gledate - to pomeni, da če gledate plačilne naloge v programu Plače, se vam pokažejo plačilni nalogi samo za plače. Obvezno morate osvežiti narejeno, kajti v nasprotnem primeru se vam ne bodo prikazali - to storite tako, da se postavite na drug zavihek in potem takoj nazaj na zavihek Vnos plačil.

 Image

Z dvoklikom na izbran plačilni nalog, se vam odpre spodaj prikazano okno. Tukaj lahko še spreminjate podatke plačilnih nalogov.

 Image 

 

Naslednji zavihek je Izvajanje plačil, kjer imamo vsa plačila, katera smo izvedli iz prejšnjega zavihka. Če se postavimo na določeno izplačilo in pritisnemo gumb Ne izvedi, ga program ne izvede in ga vrne na prvi zavihek Vnos plačil. Enako se zgodi če pritisnemo gumb Ne izvedi vseh, tako nam vsa plačila, ki so v zavihku Izvajanje plačil, povrne v prvotni zavihek.

 Image

Seznam lahko tudi tiskamo s klikom na gumb Tiskaj, če želimo izpis seznama pritisnemo Tiskaj seznam. Lahko tudi tiskamo položnice s pritiskom na Tiskaj položnice. Plač. nalogi A4 gumb, pokaže predogled tiskanja, če pa želimo na direktno tiskanje, pa pritisnemo na njega z desnim gumbom na miški in odkljukamo Direktno tiskanje. Potem takem, če pritisnemo na tiskalnik, ki je narisan pod gumbom Plač. nalogi A4, nam natisne položnico. Gumb levo od tiskalnika pa nam omogoča nastavitev velikosti pisave.

 

Plačilne naloge izvozimo na gumb Izvozi Naloge. Izvozijo se vsi plačilni nalogi, ki se nahajajo v zavihku Izvajanje plačil. V primeru težav pri uvozu plačilnih  nalogov, večina plačilnih sistemov zahteva vklop funkcije Je proklik, kot kaže slika. Z desnim miškinim klikom na gumb Izvozi Naloge, se odpre meni in potrdi nastavitev Je proklik. Lahko pa tudi izbiramo bančni račun (zgoraj levo), če jih imamo več na izbiro. S klikom na puščico se nam odpre padajoči meni in lahko izberemo želen TRR.

Novost na tem mestu je izvoz plačilnih nalogov v XML datoteki, če pa odznačite XML format pa izvozi program datoteko v TKDIS, kar je bilo prej.

 Image

 

Na zadnjem zavihku Izvršena plačila imamo vsa plačila, ki so bila izvršena do današnjega datuma. Tukaj lahko pregledamo vsa plačila, lahko jih tudi kopiramo.

 Image

 

 
 
   
     

 
 
© 2024 Orbitala poslovna programska oprema