Prva stran arrow Podpora arrow Recepcija arrow Rezervacije arrow Skupinske rezervacije
Orbitala poslovna programska oprema | Wednesday, 01 May 2024
Menu
Prva stran
Predstavitev
Povpraševanje
Produkti
Podpora
 
 
 
Skupinske rezervacije PDF Natisni E-pošta

 

Pri generiranju skupinske rezervacije najprej poiščemo ali dodamo skupino. Vnesemo podatke glede datumov, števila sob, oseb, izbor hotela, tipa sobe, cenika, lahko pa tudi vnesemo ročno ceno, kadar je cena pri skupinah različna oziroma so kakšni popusti. Ročno ceno lahko ločimo glede na osebo, odrasle ali otroke. V kolikor se cena navezuje na otroke, dodamo kljukico pred napisom Otroci, vpišemo ceno in kreiramo razpored. 

Image 

Pri odraslih odvzamemo kljukico in vpišemo ceno na odraslega. Skupini nato dodelimo goste, lahko pa jim izberemo tudi sobe.  Po vnosu podatkov z ukazom Kreiraj razpored, razporedimo goste po sobah. Kadar želimo goste razporediti v različne tipe sob lahko večkrat kreiramo razpored, npr. za enoposteljne sobe, nato za dvoposteljne....V takem primeru najprej vpišemo število sob in gostov, izberemo enoposteljno sobo, lahko dodelimo goste na določeno sobe, kliknemo Kreiraj razpored, nato vpišemo koliko sob želimo tokrat, koliko oseb bo v sobi, drug tip sobe in Kreiramo razpored ponovno.

Image 

 

V koliko želimo popraviti, spremeniti kakšno odločitev, lahko z desnim klikom miške to naredimo.

Image

Glede opcije plačila so nam na voljo Obračunska navodila. Izberemo plačljive storitve, jih prenesemo na dodatni račun in če želimo imeti Pavšalni račun skupine, le tega preko Spremeni plačnika tudi ustvarimo. Lahko spremenimo tudi naziv plačnika ali prenesemo račun na drugo rezervacijo. 

 Image

Skupinsko rezervacijo končamo z ukazom Kreiraj rezervacije.

 Image 

Možne so tudi naknadne spremembe skupinske rezervacije , ki upošteva spremembe tudi na vseh pripadajočih sobah.

PREDRAČUN SKUPINE

Na rezervaciji imamo možnost kreirat Predračun tudi  za skupinske rezervacije. V meniju Orodja na skupinski rezervaciji izberemo ukaz Kreiraj predračun skupine, določimo zapadlost, vpišemo morebitni teks v nogi in z Vredu potrdimo dejanje.

 Image

Preko pregleda imamo možnost izbrati Predračun v dveh oblikah.

 Image

Predračun lahko izpišemo oziroma ga pošljemo preko elektronske pošte.

 Image 

 
 
   
     

 
 
© 2024 Orbitala poslovna programska oprema