Prva stran arrow Podpora arrow Recepcija arrow Blagajna arrow Združevanje računov
Orbitala poslovna programska oprema | Saturday, 04 May 2024
Menu
Prva stran
Predstavitev
Povpraševanje
Produkti
Podpora
 
 
 
Združevanje računov PDF Natisni E-pošta

 

Ta opcija nam v programu Recepcija omogoča združitev storitev iz večih sob na en račun. Aktiviramo jo preko menija Blagajna, Združevanje računov.

 Image 

V oknu, ki se nam odpre, z dvoklikom izberemo sobe za obračun in kliknemo Naprej. Z iskalnikom desno lahko poiščemo sobe, ki so rezervirane na skupine, podjetje ali agencijo.

 Image

V zavihek Izbrane storitve se nam preneso vse storitve, ki se nanašajo na izbrane sobe.

 Image 

V levem delu okna se nahajajo storitve, ki so nam na voljo v izbranem hotelu. V kolikor želimo na račun prenesti le nekatere storitve jih z dvoklikom izberemo. Z  gumbom Shift na tipkovnici in klikom z miško lahko izberemo več storitev hkrati. Ctrl gumb na tipkovnici in klik z miško na storitev nam povrne stanje prvotno prenesenih storitev.

 Image 

Pri Izboru ciljne rezervacije najprej izberemo vrsto računa, z gumbom Izberi/Odpri račun pa določimo na koga se naj izbrane sobe in storitve preneso. Z gumbom Dokončaj združimo storitve izbranih sob na en račun.

 Image

V oknu Blagajna se nam izpišejo vse storitve, ki smo jih združili na računu. Z dvoklikom na posamezne sobe zgoraj, dobimo vpogled v storitve, ki smo jih iz katere sobe prenesli. Posameznega gosta lahko odjavimo, obračunamo storitve iz cenika in izpišemo račun.

 Image

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
   
     

 
 
© 2024 Orbitala poslovna programska oprema